lördag 10 december 2011

Julmarknad på Tofta Herrgård
Idag har jag varit på julmarknad på Tofta Herrgård. En ganska liten marknad (men inte jätteliten) med hantverk och matproducenter. Jag tyckte att speciellt matproducenterna var väldigt bra, jag köpte vörtbröd (med ett fint hjärta på), rökt ankbröst, hjortpaté och getbrie. Det var inte så många matutsällare, men de som fanns hade bra grejer. En del hantverk var också väldigt bra, jag köpte denna hängande tomte (100 kr) i vitt, fast jag egentligen inte gillar tomtar speciellt mycket, men en vit blir lite mer "änglalik". Det fanns ett väldigt bra café inne i marknadens huvudbyggnad, med kaffebröd som såg "hembakt" ut. Priserna var rimliga: 20 kr/ kaffe, 20 kr/bakverk och 5 kr/småkaka. Sammantaget tyckte jag detta var en jättemysig marknad och bra mix på utställare, kommer antagligen åka tillbaka nästa år. Den är dessutom gratis och har gratis parkering! Imorgon är sista dagen för i år. Tycker det är kul att man kan gå på en sån här julmarknad när det inte är så långt till jul, Gunnebo och Tjolöholm är ju till exempel ganska tidiga.

På vägen hem stannade vi vid en keramisk verkstad och butik, den hette Vävra Keramik. De hade massa fin keramik, köpte inget själv men det gjorde de jag var med. Priserna var rimliga för hantverk, i alla fall inte för dyrt, enligt min åsikt. Personalen som var keramiker var jättetrevlig och bjöd på glögg och pepparkaka. Missa inte detta om du ändå ska åka ut till Tofta Julmarknad!

Igår besökte jag "julmarknaderna" Julform och Julmarknad på HDK, de är ju inte som de jag brukar kalla julmarknader. Det är som en basar med en massa bord i en lokal, och inga matproducenter, möjligtvis finns någon som säljer dekorerade pepparkakor eller julmüsli. Det var väldigt trångt, speciellt på HDK. På HDK var det ju konststudenter som sålde sina grejer, en del saker var väldigt snygga, men självklart fanns det mycket "provocerande"/konstiga saker också. Vill du ha en skärbräda med att mönster i form av kackerlackor är det hit du skall gå! På Julform, som hade mycket färre utställare, endast 31 stycken, var fokus på design, det var  mycket keramik, kläder, smycken och en hade möbler. HDK och Röhsska (Julform) ligger väldigt nära varandra, så ska man ändå gå på den ena kan man lika gärna gå på den andra också. Det blev inga köp för mig (för stressat och mycket folk) men kommer nog gå hit igen nästa år. I morgon, söndagen 11/12 är sista dagen för i år!

1 kommentar:

  1. Mysigt med julmarknad. Vill gärna gå på julmarknad denna tid vill inte gå i november när många är. Var på en liten julmarknad i går men den var tyvärr riktigt dålig.
    Ha en skön tredje advent

    SvaraRadera