Göteborgsbutiker

Här kommer jag lägga upp shoppingtips i Göteborg! (senast uppdaterat 6/12!)

JULINREDNING

Balders Hage, ligger centralt, promenadavstånd från Brunnsparken. Det är en typisk romantiskt lantligt/shabby chic butik. Kolla länken, där de har massa julgrejer just nu.

Haga Hem, även detta är en butik i den lantliga/vita stilen. Mycket zink, vitt, yankee candles osv. Passa på att gå hit en adventshelg när det ändå är julmarknad i Haga! Adressen är Haga Nygata 1 (finns även på Frölunda Torg).

Rum för inspiration, liten inredningsbutik i Haga i shabby chic-stilen. Har inte varit där i år inför julen men förra året fanns det mycket fina julsaker där. Adressen är Haga Nygata 18.

Stajl, Linneg. 8, är en butik med asiatisk inredning, buddor och sånt. Men vid jul brukar de ha en del julpynt och speciellt adventsstjärnor i papper i alla möjliga färger. Jag har köpt mina stjärnor här men de är dock vita. Ligger på Linnegatan, nära Haga julmarknad och butiken Haga Hem.

Indigo, också en butik med asiatisk inredning. Adventsstjärnor i papper i härliga färger. Landsvägsgatan 4, i Haga, nära Järntorget.

MATVAROR/GODIS


Göteborgs Pepparkaksbageri, i detta anrika bageri kan du köpa de berömda pepparkakorna smaksatta med citrus/cederolja. När det inte är säsong (jul, alltså) är de till försäljning i butiken, men för att få dem till jul kan de endast förbeställas under nån vecka i juli (se hemsidan för info!) Ligger vid St Sigfridsgatan i Örgryte. Ska du ändå hit kan du passa på att gå till Bagaren & Kocken, de ligger inte så långt ifrån varandra! NK säljer även pepparkakorna från Gbg's Pepparkaksbageri, men de tar ungefär det dubbla priset!

Bräutigams, har sedan 2010 en butik i Haga, där man kan köpa deras kända marsipan. Jag gillar inte marsipan själv, men ibland köper jag deras marsipancigarrer till de som gör det :) Det finns även en Bräutigamsbutik på Frölunda Torg och de brukar finnas på Jul på Liseberg.


Gudagott

Fram, ekoaffär i Linnestan, här kan du köpa ekologiskt mjöl till julbaket bl.a. från Saltå Kvarn (men även andra producenter), eller varför inte obesprutade apelsiner? Adressen är Nordenskiöldsg.18.

KÖKSUTRUSTING

Bagaren & Kocken, all möjlig köksutrustning. Gerbera keramik, tryckkokare, Kitchen Aid och all möjlig bakutrustning. Ligger lite utanför centrala stan, Ängvaktaregatan 4, ta spårvagnen hit, är värt ett besök.

PYSSELBUTIKER


In-ex, konstnärsbutik med mycket centralt läge, nära Kompassen (Östra Larmgatan 16). Här kan man köpa färdigskurna kort/kuvert i många olika färger, och dessutom styckvis! Det finns även mycket olika pennor till textning. Lite bättre priser än Panduro tycker jag allt att det är.

Panduro, ligger på Östra Hamngatan 31, mycket centralt, mittemot NK ungefär. Butiken behöver nog ingen närmare presentation!

Scrapbook etc., ligger vid Danska Vägen 81-83, även internetförsäljning! Trots att det är en ganska liten butik har de t.ex. många olika stansar, papper, stämplar (om man jämför med Panduro) för det är ju endast "scrapbookgrejer" de säljer. Lite billigare än Panduro är det.

SECOND HAND


Saronkyrkan Secondhand, en av de absolut billigaste second hand-affärerna, men det är väldigt trångt! Ligger på Brunnsg. Har endast öppet torsdagar 16-19 och lördagar 10-13. Ligger i Annedal, ca 10 min från Brunnsparken med spårvagnen.