torsdag 24 november 2011

Pepparkakor och Saffransskorpor

Igår bakade jag halva min pepparkaksdeg hos mamma (Skansens Julpepparkakor). Använde endast mina små formar och den nya "House on a cup"-satsen jag köpte från Åhléns. Gillar små pepparkakor till t.ex. glögg, men de tar ju längre tid att baka ut också. Det var lite annorlunda smak, lite mildare smak än de jag brukar göra (kanel, ingefära, nejlika), Skansens Julpepparkakor smaksätts nämligen endast med pomeransskal och nejlika. Dessutom gillar jag att degen inte smakar så mycket salt som alla köpta pepparkakor. Hur som helst, min lilla mamma tyckte de var mycket goda:) Nu ska jag ägna kvällen åt att bygga de små pepparkakshusen, House on a cup.
I måndags bakade jag även Saffransbiscotti, använde det gamla vanliga receptet från tasteline.com, och saffran som jag köpt på ÖoB, 2 för 15 kr. Saffranssmaken var det inget fel på, det smakade mycket saffran, så det fanns ingen anledning att känna sig skeptisk trots det låga priset (dock var det väldigt "finmalet" saffran)! 

1 kommentar:

  1. Dom där "house on a cup" pepparkakorna är jag sugen på att göra, men hur tycker du det var att sätta ihop dom? Bränner man sönder fingrarna på sockret när det är så små delar?

    SvaraRadera